Let op! Geld lenen kost geld Let op! Geld lenen kost geld.
Ga naar pagina inhoud

Ter voorkoming van internetcriminaliteit leest u meer algemene informatie over veilig internetbankieren op http://www.veiligbankieren.nl.

MijnDefam veilig bezoeken

Bezoekt u MijnDefam? Controleer altijd of de link juist is: https://www.mijndefam.nl.
Tip: sla deze link op in uw favorieten of ga altijd eerst naar www.defam.nl en klik daar op de button ‘MijnDefam’.

Zorgvuldig omgaan met gebruikersnaam en wachtwoord

Houdt uw gebruikersnaam en wachtwoord geheim. Zorg ervoor dat u ze onthoudt of veilig opslaat waar alleen u bij kunt. Kies nooit een wachtwoord dat u voor een andere website (heeft) gebruikt en wijzig hem regelmatig.

Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord niet aan derden

Vraagt iemand om uw inloggegevens? Geef deze dan nooit af. De inloggegevens zijn persoonlijk. Medewerkers van Defam zullen nooit, op welke wijze dan ook, naar uw inloggegevens vragen.

Laat niemand meekijken bij inloggen

Zorg ervoor dat er niemand kan meekijken bij het inloggen op MijnDefam. Hiermee voorkomt u dat uw gegevens in verkeerde handen terechtkomen. Scherm uw toetsenbord af bij het intypen van uw inloggegevens.

Waarom is het beschermen van inloggegevens belangrijk?

De inloggegevens zijn de toegang tot uw persoonlijke gegevens en bieden de mogelijkheid om geld over te boeken vanuit uw krediet naar uw gekoppelde betaalrekening. U kunt gedupeerd raken als derden uw codes en gegevens in handen krijgen.

Apparatuur beveiligen

Bescherm uw apparatuur door alleen legale en bekende software te installeren. Daarnaast kunt u uw desktop, laptop, mobiele telefoon en/of tablet beveiligen met een code of wachtwoord. Ook is het van belang een virusscanner te gebruiken. Update uw besturingssysteem, browser en app regelmatig. Om het risico op internetfraude te verkleinen, is het verstandig om uw internetverbinding en computer goed te beveiligen. Op een onbeveiligde desktop, laptop, mobiele telefoon en/of tablet kan eenvoudig kwaadaardige software geïnstalleerd worden waarmee derden inloggegevens kunnen achterhalen.

Bekijk uw afschrijvingen

Houdt uw saldo en transacties op uw overzicht in de gaten en controleer regelmatig of deze kloppen. U ontvangt een bevestiging per e-mail wanneer u een opname doet van uw Doorlopend Krediet.

Fraude

Twijfelt u of vermoedt u dat u slachtoffer bent van Fraude?
Neem direct telefonisch contact op met de afdeling Klantenservice van Defam op 030 – 659 66 00 of stuur een mail naar info@defam.nl met als onderwerp ‘Slachtoffer fraude’.

Wat doet Defam?

Defam doet er alles aan om uw gegevens te beschermen. Daarom investeren we in diverse beveiligingstechnologieën. Een voorbeeld daarvan is een firewall die ongeoorloofde toegang blokkeert en uw persoonlijke gegevens beschermt. En de 2-stapsverificatie waarmee MijnDefam is beveiligd. Dit betekent dat u naast een gebruikersnaam en wachtwoord, ook een 6-cijferige code nodig heeft. Deze code genereert u met een authenticator-app.