Let op! Geld lenen kost geld Let op! Geld lenen kost geld.
Ga naar pagina inhoud

Flexibele Lening

Met de Flexibele Lening heeft u geld achter de hand. U gebruikt deze lening als de exacte hoogte van uw komende uitgaven nog niet bekend zijn. Tijdens de looptijd van deze lening kunt u geld opnemen. Zo blijft u tijdens de looptijd financieel flexibel. En dat tegen een standaard laag rentetarief. Let op: het is niet meer mogelijk om een nieuwe Flexibele Lening af te sluiten. 

Wat is een Flexibele Lening?

De Flexibele Lening heeft een variabele rente: tijdens de looptijd van uw lening kan de rente dalen of stijgen. Daalt de rente, dan wordt uw theoretische looptijd korter. Uw geldopnames hebben ook invloed op de looptijd van uw lening. U kunt geld opnemen tot het afgesproken maximale kredietbedrag. Deze bedragen lost u in maandelijkse termijnen ook weer af.

Flexibele Lening afsluiten

Het is niet meer mogelijk om een Flexibele Lening af te sluiten. Heeft u vragen over uw huidige lening of over ons huidige leenaabod? Bel dan onze Klantenservice voor meer informatie of een adviseur bij u in de buurt.

Vragen over de Flexibele Lening

Kijk op onze veelgestelde vragen pagina voor het antwoord op uw vraag.

Flexibele Lening wordt niet meer aangeboden

  • Per 2022 bieden wij geen Flexibele Lening meer aan.
  • Hieronder leest u nog informatie over dit product.

Kenmerken Flexibele Lening

  • Het rentetarief kan veranderen. U betaalt alleen rente over het door u opgenomen geld. Gebruikt u de lening niet, dan betaalt u ook geen rente
  • U lost iedere maand af met een bedrag dat bestaat uit rente en aflossing
  • Vanaf uw 65ste levensjaar bouwt u uw lening af in 120 maanden (10 jaar).*
    * Afhankelijk van uw lening kan de genoemde leeftijd en/of het maximale kredietbedrag variëren. Informeer bij uw financieel adviseur.

Kosteloos extra aflossen

Iedere maand lost u een klein deel van uw  Flexibele Lening af. Maar u mag uw lening ook in een keer aflossen. Dit is kosteloos, wij brengen hiervoor geen boete of andere bedragen in rekening.

Verantwoord lenen

Past de Flexibele Lening goed bij uw voorgenomen doelen? En sluit deze lening goed aan op uw financiële situatie? Financiële problemen kunnen grote gevolgen hebben op het dagelijks leven van mensen. Hiertegen willen wij iedere klant beschermen. Laat u daarom goed informeren door een financieel adviseur. Heeft u nog geen financieel adviseur? Bel onze Klantenservice voor een adviseur bij u in de buurt: (030) 659 66 00.

Kosten Flexibele Lening

Natuurlijk wilt u een zo laag mogelijk rentetarief. Daarvoor doen wij iedere dag ons uiterste best. Wij zijn continu transparant over alle rentetarieven. Daarbij werken we volgens het principe van ‘Risk Based Pricing’. Met andere woorden: de hoogte van het tarief hangt onder andere af van het risico dat wij lopen. Uw rentetarief bestaat uit de fundingkosten, het kredietrisico en onze bedrijfskosten en winstopslag. Vraagt u een Flexibele Lening aan? Dan kijken wij onder andere naar uw inkomsten en uitgaven, uw gezinssituatie en of u andere leningen heeft. Hoe kleiner ons risico, hoe lager uw rentetarief.

Ander soort lening?

Wilt u geld lenen voor een grote aankoop? De Persoonlijke Lening is geschikt voor een eenmalige uitgave. Wilt u geld lenen voor een verbouwing van uw eigen huis? De WoonLening is ontwikkeld voor een eenmalige uitgave aan uw eigen huis.