Let op! Geld lenen kost geld Let op! Geld lenen kost geld.
Ga naar pagina inhoud

Overige (inactieve) producten

Op deze pagina vindt u informatie over producten die Defam in het verleden heeft aangeboden

Het is niet meer mogelijk om een Doorlopend Krediet af te sluiten

Doorlopend krediet niet meer aangeboden
Defam biedt geen Doorlopend Krediet meer aan.

Algemene informatie over een Doorlopend Krediet
Een Doorlopend Krediet is een leenvorm waarmee u extra geld achter de hand heeft. U kunt deze lening gebruiken als de exacte hoogte van uw komende uitgaven nog niet duidelijk is. Met een Doorlopend Krediet beschikt u over een afgesproken kredietbedrag, van waaruit u onbeperkt mag opnemen en aflossen.

Zodra u een bedrag heeft opgenomen betaalt u maandelijks 1%, 1,5% of 2% aan rente en aflossing (het maandelijkse termijnbedrag). U hoeft niet alles in één keer op te nemen. Ook mag u afgeloste bedragen weer opnieuw opnemen, zolang u maar niet boven het afgesproken limietbedrag uitkomt. Vanaf uw 60ste levensjaar kunt u geen opnames meer doen en bouwt u uw Doorlopend Krediet af. Wilt u extra aflossen? Dat kan ook en is bovendien geheel kosteloos. Kortom: met het Doorlopend Krediet heeft u volop flexibiliteit.

Kenmerken Doorlopend Krediet

  • Het rentetarief kan veranderen. U betaalt alleen rente over het door u opgenomen geld. Gebruikt u de lening niet, dan betaalt u ook geen rente;
  • U lost iedere maand af met een bedrag dat bestaat uit rente en aflossing;
  • Vanaf uw 60ste levensjaar (wordt uw lening geblokkeerd voor opnames) bouwt u uw lening af en kunt u geen opnames meer doen.

Kosteloos extra aflossen
Iedere maand lost u een klein deel van uw Doorlopend Krediet af. Maar u mag uw lening ook in een keer aflossen. Dit is kosteloos, wij brengen hiervoor geen boete of andere bedragen in rekening.

Verantwoord Lenen
Defam biedt geen Doorlopend Krediet meer aan. Een lening is een tijdelijke oplossing en daarom zou u deze na verloop van tijd volledig moeten kunnen aflossen. Het Doorlopend Krediet zoals wij dat aanboden kan tot ver in de toekomst nog voor betaalverplichtingen zorgen. Daarom is onze conclusie dat dit type lening in deze tijd niet meer bij Defam past en kunt u bij ons geen Doorlopend Krediet meer afsluiten. Dit geldt ook voor een Doorlopend Krediet Flex en Zeker.

Wilt u een nieuw krediet aangaan, of wilt u laten checken of uw huidige krediet nog bij uw situatie past? Neemt u dan contact op met uw financieel adviseur. Hij/zij kan u helpen bij het afsluiten van een passend nieuw krediet. Heeft u nog geen financieel adviseur? Bel onze Klantenservice voor een adviseur bij u in de buurt: (030) 659 66 00.

Uitspraak Commissie van Beroep van het Kifid
Op donderdag 4 maart publiceerde het Klachteninstituut voor de Financiële Dienstverlening (Kifid) een bindende uitspraak van de commissie van Beroep over een individuele klacht van een particuliere klant van ABN AMRO over de hoogte van de variabele rente op zijn Doorlopend Krediet. Defam is onderdeel van Alfam, 100% dochter van ABN AMRO. Wij begrijpen dat u mogelijk vragen heeft over wat deze uitspraak voor u betekent. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? U vindt meer informatie op de website van Alfam en op onze speciale Kifid-pagina. U kunt zich ook inschrijven voor onze e-mailupdates.

Nieuw krediet sluiten?
Wilt u geld lenen voor een grote aankoop? De Persoonlijke Lening is geschikt voor een eenmalige uitgave. Wilt u geld lenen voor een verbouwing van uw eigen huis? De WoonLening is ontwikkeld voor een eenmalige uitgave aan uw eigen huis.

Het is niet mogelijk om een nieuw Doorlopend Krediet te sluiten.

 

Het is niet meer mogelijk om een Flexibele Lening af te sluiten

Defam biedt geen Flexibele Lening meer aan

Per 2022 bieden wij geen Flexibele Lening meer aan.

Heeft u nog een Flexibele Lening en wilt u meer informatie? Dan vindt u deze informatie hier. 

Verantwoord Lenen
Wilt u een nieuw krediet aangaan, of wilt laten checken of uw huidige krediet nog bij uw situatie past? Neemt u dan contact op met uw financieel adviseur. Hij/zij kan u helpen bij het afsluiten van een passend nieuw krediet. Heeft u nog geen financieel adviseur? Bel met onze medewerkers van Klantenservice voor een adviseur bij u in de buurt: 030 – 659 66 00. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur.