Actueel voor partners

Samen stellen wij de klant centraal. Daarom ondersteunen wij onze partners op verschillende manieren, bijvoorbeeld met het DEFAM-agentschap en het online partnerportaal (DP Portaal). Ook informeren wij u over nieuwe releases, updates en onderhoud van onze websites of applicaties, afwijkende openingstijden en eventuele storingen. Al deze informatie vindt u op deze pagina.

Nieuw: Account Controle in maart

Om de veiligheid van de gegevens van u en uw klanten te waarborgen, is het belangrijk dat de informatie in het DP Portaal actueel is én blijft. Daarom vindt er twee keer per jaar, in maart en in september, een Account Controle plaats. Tijdens deze periode vragen we de gebruikersbeheerders van uw agentschap om alle gebruikersaccounts te controleren. Zo voorkomen we dat medewerkers die uit dienst zijn, nog toegang hebben tot uw gegevens. De gebruikersbeheerders ontvangen hierover begin maart een e-mail.

Bekijk hier de handleiding ‘Account Controle: zo werkt het’ 

Belangrijke release notes

Elke twee weken vindt in de even weken op zondag een release plaats waarin wij zaken vernieuwen of aanpassen in onze systemen. Op deze dagen kunnen zowel MijnDEFAM als het DP Portaal en de API’s tussen 7.30 en 9.30 uur niet beschikbaar zijn. Hieronder leest u de voor u belangrijkste wijzigingen.

 • Release op 24 februari 2021 van 21.00 tot 23.00 uur
  Zondag 28 februari vindt er geen normale release plaats. Deze is verplaatst naar woensdag 24 februari. MijnDEFAM, het DP Portaal en de API’s kunnen hierdoor tussen 21.00 en 23.00 uur niet beschikbaar zijn.
 • Geen ondersteuning DP Portaal in Internet Explorer per 14 februari 2021
  Vanaf 14 februari wordt het DP portaal in Internet Explorer (IE) niet meer ondersteund. Omdat IE een verouderde browser is, kunnen we de veiligheid niet meer waarborgen. Gebruik dus voortaan een andere browser, bijvoorbeeld Google Chrome of Microsoft Edge.
 • Tussentijdse release: per 20 januari 2021 aangepaste belastingtarieven
  Vanaf 20 januari 2021 hanteren wij de belastingtarieven en de forfaitaire pensioenpremie van 2021 voor de bruto-netto berekening. Dit betekent dat het netto-inkomen van de klant iets hoger of lager kan uitvallen dan voorheen.
 • Inlossaldo zelf downloaden in Pdf-formaat
  Sinds zondag 6 december is het mogelijk om zelf via het DP portaal een overzicht van het inlossaldo te downloaden in Pdf-formaat. Bekijk de handleiding hier. Dit houdt in dat u hiervoor niet meer hoeft te bellen met de Klantenservice. Voor klanten is het in MijnDEFAM ook mogelijk om dit overzicht in Pdf te downloaden.

Gepland systeemonderhoud

Vanwege onderhoud aan onze systemen, kunt u tussen vrijdag 26 februari 19.00 uur en maandag 1 maart 06.00 uur geen inlossaldo’s downloaden in het DP Portaal. Excuses voor het ongemak.

Meer informatie