Let op! Geld lenen kost geld.

Van RenteKrediet naar Doorlopend Krediet met aflossing

dinsdag 3 november 2015

DEFAM is gestart met het omzetten van RenteKredieten naar Doorlopende Kredieten met aflossingen.

 

Waarom doen we dit?
Wij vinden Verantwoord Kredietgeverschap belangrijk. Een aflossingsvrij krediet, zoals het RenteKrediet, past daar niet meer bij. Daarom zijn wij een tijd geleden gestopt met het verstrekken van RenteKredieten. We hebben nu ook besloten om alle bestaande RenteKredieten om te zetten in een Doorlopend Krediet met aflossing. 

Wat betekent dit?
Dit betekent dat bezitters van een RenteKrediet vanaf nu elke maand niet alleen rente betalen, maar ook een deel van de lening aflossen. Het maandbedrag gaat hierdoor omhoog. In een brief worden klanten geïnformeerd over hun nieuwe maandbedrag en de specifieke gevolgen.

Wat zijn de voordelen?
Het voordeel van deze verandering: door periodiek af en te lossen komt men aan het einde van de rit niet voor verrassingen te staan waarbij de lening in één keer moet worden terugbetaald. Bij een RenteKrediet wordt alleen rente betaald en geen aflossing.

Mag een kredietverstrekker dit doen?
In de voorwaarden die bij het afsluiten van een RenteKrediet zijn verstrekt, staat dat wij een RenteKrediet mogen omzetten. Wij willen hiermee voorkomen dat later opeens een heel groot bedrag moet worden terugbetaald. Dat zou voor veel mensen ook niet mogelijk zijn. Doordat wij deze wijziging nu doorvoeren, wordt het krediet geleidelijk afgelost.

Heeft u nog vragen? 
Dat kunnen we ons best voorstellen. Daarom hebben we speciaal over dit onderwerp veelgestelde vragen en onze antwoorden op een rij gezet. U vindt de vragen en antwoorden hier.