Let op! Geld lenen kost geld Let op! Geld lenen kost geld.
Ga naar pagina inhoud

Lenen: een bewuste keuze

‘Ik kies voor verantwoord lenen, zodat ik precies weet wat ik kan verwachten.’

Vader en kinderen met auto op vakantie na afsluiten lening

Als u gaat lenen, doe dat dan heel bewust. Laat u uitgebreid adviseren door uw tussenpersoon. En verdiep u hier alvast in een aantal zaken die een rol spelen als u geld leent.

Leen bij een betrouwbare aanbieder
Wilt u een lening afsluiten? Zorg dat u weet met wie u zaken doet. Heeft de aanbieder de juiste vergunningen? Is zij onderdeel van een grotere organisatie? Maak kennis met DEFAM.

Kies bewust
Als u geld leent, betaalt u rente over het geleende bedrag. U betaalt dus altijd meer terug dan u heeft geleend. Kies bewust voor een lening. Wij helpen u graag bij het maken van uw afwegingen.

Kijk of de lening bij u past
Past de lening in uw leven, ook op lange termijn? Beantwoord een aantal vragen voordat u besluit daadwerkelijk te lenen.

Hou zicht op uw geld
Uw hypotheek of huur, uw premies en uw boodschappen … u doet vrijwel dagelijks een transactie. Overweegt u een lening? Overzicht over uw inkomsten en uitgaven geeft houvast. Een online kasboek biedt uitkomst.

Vergelijk verschillende leningen
Zorg dat u weet wat uw lening kost. Kijk daarom niet alleen naar de krediettabel van DEFAM, maar vergelijk deze ook met de tabellen van andere aanbieders. Let daarnaast op de voorwaarden van iedere aanbieder; deze kunnen onderling behoorlijk verschillen. Mag u uw lening bijvoorbeeld zonder kosten vervroegd aflossen? En als u overlijdt, wordt de restschuld van uw lening dan kwijtgescholden?

Hoeveel geld kunt u lenen?
Hoeveel u kunt lenen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Uw financieel adviseur kijkt graag samen met u wat de mogelijkheden zijn. Wij werken samen met financieel adviseurs in het bezit van een AFM-vergunning. Zij delen onze visie op verantwoord lenen en adviseren u op maat. Bel onze Klantenservice op 030 659 66 00 voor een adviseur bij u in de buurt.

Laat u adviseren
Zorg dat u professioneel advies krijgt. Een financieel adviseur kan u daarbij helpen. Bel onze Klantenservice voor een financieel adviseur bij u in de buurt.

Blijf up-to-date
Een scheiding, ontslag of ziekte: allemaal zaken die u ook financieel raken. Soms loopt uw leven anders dan u dacht. Past uw lening dan nog bij uw nieuwe omstandigheden? Neem in dergelijke situaties zéker contact op. Vaak geldt: hoe eerder u contact met ons opneemt, hoe beter wij u kunnen helpen.

Schulden? Laat ons helpen
Denkt u betalingsproblemen te krijgen? Of heeft u al een betalingsachterstand? Bel ons; wij willen dat al onze klanten hun lening zorgeloos kunnen gebruiken. U kunt zelf ook veel doen om uw schulden te regelen.